Slider

Aktakuzë dhe paraburgim për 11 persona për krim të organizuar

Pas një procedure hetimi, prokurori publik kompetent nga Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit dorëzoi aktakuzë kundër 11 personave në Gjykatën Themelore Penale në Shkup. Personat akuzohen se në periudhën nga dhjetori i vitit 2019 deri në tetor 2020 në disa raste si organizatorë ose anëtarë të një grupi kryen krimin “organizim grupi dhe nxitjen e kryerjes së trafikimit të qenieve njerëzore, trafikimit të të miturve dhe kontrabandë me emigrantë” sipas nenit 418-v dhe veprën penale të“ kontrabandim të emigrantëve” sipas nenit 418-b paragrafi 2 nga Kodit Penal.

Siç njoftoi Prokuroria Publike sot, në periudhën e përmendur, me paramendim dhe  për përfitim, të pandehurit M.S (49) dhe djali i tij S.S. (23), së bashku me të pandehurin A.M. (47) dhe A.A., i cili nuk është i pa qasshëm për organet e ligjit, organizuan një grup për të kontrabanduar emigrantë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button