Kuriozitete

Apple ndërpret prodhimin e MacBook dhe iPad

Prodhimi i disa modeleve MacBook dhe iPad është ndërprerë për shkak të një mungese me komponentë raportoi Nikkei ditën e Enjte.

Mungesat e mëdha me çipe kanë shkaktuar probleme të mëdha me prodhimin e MacBook thoshte raporti duke shtuar se edhe disa iPad po vuajnë nga e njëjta situatë.

Si rezultat mungesës Apple ka shtyrë porositë për çipe për këto pajisje në gjysmën e dytë të vitit. Megjithatë planet e prodhimit për iPhone nuk janë ndikuar.

Mungesa e komponentëve kanë qenë problemi kryesor i zinxhirit prodhues të Apple por ende nuk është pasqyruar në disponueshmërinë e produkteve të kompanisë për konsumatorët.

Një prej furnizuesve kryesorë Foxconn kanë paralajmëruar klientë, biznese dhe konsumatorë në mbarë botën për vështirësitë që po kalon industria e mikroçipeve.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button