BotaLajme

CIA zbulon sa përqind e popullsisë së Koresë së Veriut përdor energji elektrike

CIA amerikane ka publikuar disa të dhëna për jetën në Korenë e Veriut, ku thuhet se në vitin 2019 vetëm 26% e popullsisë ka pasur akses në përdorimin e energjisë elektrike.

Shteti i varfër ka vuajtur nga mungesa kronike e energjisë për shkak të sanksioneve ndërkombëtare mbi programet e tij bërthamore dhe të raketave balistike.

CIA vuri në dukje se rezultatet e energjisë kanë ngecur për vite me radhë në një pjesë të niveleve të para 1990, ndërsa popullsia ka shkuar në 25.8 milion.

Deri në fund të vitit 2016, prodhimi vjetor i energjisë elektrike në vend u vlerësua në 16.57 miliardë kilovat orë, me konsumin që ka të ngjarë të ketë arritur në 13.89 miliardë kWh.

Koreja e Veriut varej nga fuqia termike për 45 përqind të energjisë së saj dhe fuqia hidroelektrike për 55 përqind. Sipas të dhënave shkalla e varësisë për termocentralet bërthamore dhe energjinë e rinovueshme ishte në zero.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button