Slider

DnV publikon rezultatet preliminare

Sipas Demokracisë në Veprim këto zgjedhje i ka fituar Vetëvendosje me 48.95% e ndjekur nga PDK me 16.93% dhe LDK me 13.34%.

N♪7 këto rezultate nuk janë përfshirë votat me kusht dhe nga ajshtë, përcjellë Gazeta Blic.

Postimi i plotë nga DnV:

𝐃𝐧𝐯 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤𝐨𝐧 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞𝐭 𝐩𝐫𝐞𝐥𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞̈𝐫 𝐙𝐠𝐣𝐞𝐝𝐡𝐣𝐞𝐭 𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐤𝐨𝐡𝐬𝐡𝐦𝐞 𝐩𝐞̈𝐫 𝐊𝐮𝐯𝐞𝐧𝐝𝐢𝐧 𝐞 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞̈𝐬 📊📈
**Në rezultatet preliminare nuk janë të përfshira votat nga jashtë dhe votat me kusht
**Pragu zgjedhor prej 5% aplikohet për subjektet politike që nuk garojnë për vendet e rezervuara
**Margjina e gabimit për rezultatet e secilit subjekt politik është si në vijim:
LVV: 48.95 % (margjina e gabimit: +/- 1.71%)
PDK: 16.93% (margjina e gabimit: +/-1.15%)
LDK: 13.34 % (margjina e gabimit, +/- 0.7%)
AAK: 7.45% (margjina e gabimit +/-0.88%)
Lista Serbe: 4.64% (margjina e gabimit +/- 1.65%)
NISMA: 2.5% (margjina e gabimit+/-0.43%)
Të tjerat: 6.19%

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button