LajmeShqipëri

E gënjeu me ëmbëlsira e kumbulla/ Abuzoi me 5-vjeçaren, burg për 48-vjeçarin në Berat

Ka përfunduar sot çështja penale në ngarkim të të pandehurit Sokol Kapinova,i akuzuar për veprën penale “marrëdhenie seksuale ose homoseksuale me të mitur,e mbetur në tentativë”,parashikuar nga Neni 100/1-e22 i Kodit Penal.

Sokol Kapinova,48-vjeç,është përfaqësuar në seancën gjyqësore nga avokati i tij mbrojtës.

Prokurori i çeshtjes, Dritan Gritan Gripshi,i kërkoi Gjykatës së Shkallës së Parë Berat dënimin e tij me 9-vite burgim.

Sipas prokurorit akuza në ngarkim të 48-vjeçarit Kapinova provohet nga aktet e ekspertimit si dhe nga provat shkencore dhe ato me dëshmitarë.

Mësohet se gjatë të gjitha seancave gjyqësore ku i pandehuri ka qënë o pranishëm,ai e ka mohuar akuzën dhe nuk ka shprehur pendesë.

Trupi i gjykues i përbërë nga gjyqatrët: Durim Hasa, Matilda Llangozi dhe kryesuesja Entela Gjoni, pasi kanë dëgjuar prerendimet e palëve, e kanē shpallur Kapinovën fajtor dhe e kanë dënuar përfundimisht me 6 vite e 9-muaj burgim, të cilat do ti kryejë në burgjet e sigurisë së zakonshme.

NGJARJA

Ngjarja e rëndë ndodhi në 18 Qershor 2020 në lagjen “Barrikadë” të qytetit të Beratit.

E mitura 5-vjeçe u ngacmua seksualisht nga komshiu i saj,48-vjeçari Sokol Kapinova, që rezultoi të ishte i njohur nga banorët e lagjes si përdorues i rregullt i alkoolit.

Edhe pse policia e Beratit nuk dha pas ngjarjes së rëndë asnjë informacion në lidhje me dinamikën e saj, nga burime brenda familjarëve u mësua se 48-vjeçari e kishte gënjyer vajzën 5-vjeçe së bashku me motrën e saj 7-vjeçe me ëmbëlsira dhe kumbulla, duke i futur të dyja brenda në banesën e tij.

Më pas, ai futi në njërën nga dhomat 5-vjeçaren dhe e ngacmoi atë seksualisht.

Por kur e mitura filloi të qajë ai i la të dalin jashtë, pa menduar se motrat do t’u tregonin prindërve atë çfarë kishte ndodhur në banesën e tij.

Nga vizita mjekësore që u krye nga mjekët specialistë rezultoi se 5-vjeçarja kishte shenja të ngacmimit seksual.

48-vjeçari Sokol Kapinova mësohet se rrinte shpesh dhe luante me fëmijët e lagjes në sheshpushimet përpara pallateve por deri përpara ngjarjes së rëndë askush nga banorët e lagjes “Barrikadë” nuk ishte ankuar për sjelljet e tij ndaj fëmijëve.

Ai jetonte i vetëm dhe banorët e lagjes e njihnin atë si një person të alkoolizuar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button