Kuriozitete

Edhe pse kohë e keqe, Apple thyen rekord shitjesh në fundvit

Shitjet e “Apple”-t kanë arritur një rekord tjetër në fund të vitit 2020 me shitjen e telefonave, laptopëve dhe pajisjeve të fundit të kompanisë.

Shitjet në tre muajt e fundit të vitit 2020 arritën më shumë se 111 miliardë dollarë, 21% më shumë se një vit më parë.

Fitimet vijnë, ndërsa pandemia shtyn më shumë aktivitet në Internet, duke nxitur kërkesën për teknologji të re.

“Apple” tani ka më shumë se 1.65 miliardë pajisje aktive në mbarë botën, duke përfshirë më shumë se 1 miliard iPhone.

Fitimet e “Apple”-t pasojnë lëshimin e telefonit të saj të ri “iPhone 12”, i cili drejtuesit thanë se kishte bindur një numër rekord njerëzish të kalonin në kompani ose të azhurnonin nga modelet e vjetra.

Firma tha se rritja në Kinë, ku pandemia tashmë ka lëshuar kontrollin e saj në ekonomi – ishte veçanërisht e fortë, e ndihmuar pjesërisht nga kërkesa për telefonë të pajtueshëm me rrjetet e reja 5G.

Shitjet në rajonin më të madh të Kinës të firmës, që përfshin Hong-Kongu dhe Tajvani, u rritën me 57%.

Në Evropë, rolet e shitjeve 17%, dhe ato u rritën 11% në Amerikë. /IndeksOnline/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button