Slider

Ekspertët e OBSH-së gjejnë “prova të rëndësishme” në Wuhan, Kinë

Ekspertët e Organizatës Botërore të Shëndetësisë kanë gjetur “prova të rëndësishme” në Wuhan, Kinë.

Sipas Bloomberg, si pjesë e hetimit për origjinën e virusit, shkencëtarët vizituan Institutin e Virologjisë Wuhan, tregun e prodhimeve të detit Huanan dhe një nga tregjet më tw mwdhenj të qytetit, Baishazhou, i cili shet mish të freskët, peshk dhe prodhime deti. Para kësaj, ata ishin në dy spitale në Wuhan, të cilët ishin ndër të parët që filluan të kuronin pacientët.

Zbulimi i ri i specialistëve ka të bëjë me rolin e tregut të prodhimeve të detit Huanan në përhapjen e infeksionit, tha zoologu amerikan Peter Dashak.

Sipas tij, shkencëtarët kinezë, të cilët më parë kishin marrë mostra nga tregu, identifikuan vendet ku u gjetën gjurmë të SARS-CoV-2. Ekspertët e OBSH-së gjithashtu përfituan nga kjo, theksoi Dashak.

“Tani ne e dimë atë që nuk e dinim atëherë, para shfaqjes së një të sëmuri rëndë, kishte të tjerë që kishin sëmundjen pa simptoma ose ishte e vështirë t’i dallosh ata nga ata që thjesht kishin një të ftohtë ose kollë. Dhe kështu nuk është për t’u habitur që kishte raste të tjera përveç atyre që përfunduan në spital. Por sa të tjerë, kur filloi? Kjo është ajo për të cilën ne ende jemi duke punuar, ”shpjegoi ai.

SCAN

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button