BotaLajme

Franca miratoi një ligj kundër “islamizmit radikal”

Origjinë nga Algjeria ose pjesë të tjera të kolonive franceze, raporton euronews.

Franca ka qenë skena e sulmeve të përgjakshme nga militantët në vitet e fundit gjersa vitin e ardhshëm do të përballet me zgjedhjet presidenciale, ku tema kryesore do të jetë identiteti francez, siguria e brendshme dhe lufta kundër ekstremizmit fetar.

Ligji u vu para parlamentit në 115 vjetorin e një ligji që ndan kishën dhe fenë në Francë. Debati mbi këtë masë u intensifikua pasi një islamik adoleshent i preu kokën profesorit, Samuel Patty më 16 tetor të vitit të kaluar, duke pretenduar se e ndëshkoi për shfaqjen në shkollë të karikaturave të Profetit Muhamed.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button