BotaLajme

Fshati i beqarëve në Serbi: Shtëpi të zbrazëta dhe të mbyllura, dhe njerëzit mblidhen vetëm në funerale

Numri i banorëve në fshatrat malorë ka ardhur duke u zvogëluar për dekada. Sidoqoftë, fshati Pokrevenik në Stara Planina është specifik në atë që kryesisht janë burra që jetojnë në shtëpi të vetme.

Fshati është unik në shtëpitë e tij dhe çatitë prej guri.

Rrugët janë të shkreta dhe shtëpitë janë bosh dhe të mbyllura. Në vitet e fundit, njerëzit janë mbledhur vetëm në funerale. Kryesisht burrat mbetën në shtëpitë e rrënuara.
Gjatë dimrit, 17 burra dhe shtatë gra jetojnë në rreth njëzet shtëpi. Dy dekada më parë, fshati kishte 136 banorë.

Fshati Pokrevenik ishte një nga më të mëdhenjtë në Stara Planina disa dekada më parë. Shtëpitë janë të ndërtuara me gurë dhe të mbuluara me pllaka guri.
Pokrevenik ndodhet në 700 metra mbi nivelin e detit në Stara Planina dhe është 15 kilometra larg Pirotit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button