Kuriozitete

I gjithë virusi COVID që qarkullon nëpër botë mund të mblidhet brenda një kanaçe!

I gjithë virusi që shkakton COVID që qarkullon në botë tani mund të futet lehtësisht brenda një kanace të vetme, sipas një llogaritje nga një matematikan britanik, shuma e të cilit ekspozon se sa shkatërrim është shkaktuar nga grimcat virale të vogla.LAJME TË NGJASHME

Duke përdorur nivelet globale të infeksioneve të reja me sëmundjen pandemike, së bashku me vlerësimet e ngarkesës virale, eksperti i matematikës në Universitetin e Bath Kit Yates zbuloi se ka gati dy quintillion – ose dy miliardë – grimca të koronavirusit të ri, ose SARS-CoV2, që qarkullon në botë në çdo kohë.

Duke detajuar hapat në llogaritjet e tij në një artikull të botuar në faqen e lajmeve The Conversation, Yates tha se ai përdori diametrin e SARS-CoV-2, në një mesatare prej rreth 100 nanometra, ose 100 miliardë të metrit – dhe më pas kuptoi vëllimin të virusit sferik.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button