LajmeMaqedoni

Keqpërdorimi i ndihmës së shtetit, ja sa kompani nuk kanë paguar rrogat

Publikimi i emrave të kompanive që kanë keqpërdorur ndihmën financiare të shtetit si dhe kontrollet që ka realizuar DAP ka bërë që të ulet në mënyrë drastike numri i kompanive keqpërdoruese.

Drejtoresha e Drejtorisë për të Ardhura Publike, Sanja Lukarevska theksoi se gjithsej 258 punëdhënës nuk kanë bërë pagesën e pagave punonjësve, ndërsa paralajmëroi pagesë të detyreueshme si dhe pëballje me drejtësinë për këto kompani.

“Edhe 258 punëdhënës të tjerë që kanë marrë ndihmë financiare dhe nuk kanë paguar rrogat ashtu siç ka qenë me urdhëresë ligjore.  Nga këto 226 ndërmarrje nuk kanë paguar pagat për një muaj, 26 për 2 muaj, dhe gjashtë kompani për tre muaj. Për ata që abuzuan për muajin dhjetor I kemi ndërmarë të gjitha vperimet, duket bërë pagesë të detyrueshme. Gjihtashtu do të vazhdojmë me konrollet në koordinim me inspekoratin shtetëror të punës dhe të gjitha vërejtjet, faktet do ti dorëzojmë në Porkurori për veprim të mëtutjeshëm”. – tha Drejtoresha nw DAP, Sanja Llukarevska, tranmeton TVM2.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button