Bota

Ky është numri i personave të vaksionuar në Zvicër

66,000 njerëz në Zvicër ishin vaksionuar kundër virusit COVID-19, siç njoftoi Zyra Federale e Shëndetit Publik të Zvicrës.

Ky numër u komunikua nga Kronig gjatë një conference shtypi në Bern, më 14 Janar 2021.

Ky numër ka ngjarë të jetë më i ulët se numri aktual si rezultat i vonesave në rrjedhën e informacionit nga autoritetet shëndetësore kantonale në nivelin federal

Vaksinimi filloi në shumicën e kantoneve zvicerane më 4 janar 2021, duke filluar me njerëz veçanërisht të pambrojtur.

Deri më tani autoriteti i miratimit farmaceutik të Zvicrës ka aprovuar dy vaksina. Ai miratoi goditjen Pfizer / BioNTech më 19 Dhjetor 2020 dhe vaksinën Moderna më 12 Janar 2021. Të dyja këto vaksina përdorin ARNi, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Puna e vaksinimit të kombit ka një rrugë të gjatë për të bërë. 66,000 përfaqësojnë më pak se 1% të popullsisë së Zvicrës. Krahasuar me pjesën më të madhe të botës, Zvicra ka nivele të larta të hezitimit të vaksinimit. Një studim i fundit vlerësoi se rreth 30% nuk ​​do të vaksinoheshin kundër SARS-CoV-2 dhe 20% të tjerë nuk ishin të sigurt.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button