Maqedoni

Legalizimi i kanabisit, Zaev: Secili të mund të kultivojë 3 rrënjë

Në Maqedoninë e Veriut së fundmi po trumbetohet ideja për legalizimin e marijuanës për përdorim personal mjekësor dhe rekreativ. Idenë madje e mbështetë kryeministri Zoran Zaev i cili disa ditë më parë madje tha se propozimi i tyre në formë ligjore, do të jetë që secili qytetar në shtëpinë e tij të mund të mbjellë dy deri në tri rrënjë kanabisi.

Iniciativa ka në thelb të nxisë rritjen ekonomike. Organizata që mbron legalizimin e kanabisit për nevoja personale, është entuziaste për këtë ide, por nga ana tjetër ka frikëse pas këtij legalizimi do të  fshihen taksa të larta të cilat megjithatë do t’i dekurajojnë qytetarët që të përdorin kanabisin.

“Kritikat ndaj legalizimit të kanabisit janë për shkak të një stigmatizimi më të gjatë 70 deri 80 vjeçarë se gjoja kjo është ndonjë drogë e rrezikshme. Kjo nuk është e vërtetë por nuk do të doja të bëj më shumë koment për këtë qasje. Sa i përket kontrollit këtë do duhet ta mendojë shteti, ndërsa ne propozojmë që të ketë regjistrim në një agjenci për kanabis dhe të ketë inspektime të vazhdueshme. Por, sigurisht se duhet të mendohet mirë sepse nuk guxon të cenohet paprekshmëria e shtëpisë që është një kategori kushtetuese”, shprehet Janaki Mitrevski, shoqata për legalizimin e kanabisit “Bima”.

Por, vetëm kryeministri dhe shoqatat për legalizimin e kanabisit janë pro kësaj iniciativë. Partitë politike në opozitë, por edhe partia shqiptare në pushtet, janë kundër një ligji që do të legalizonte kanabisin për përdorim personal.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button