Kuriozitete

Makinat pa shofer, Britania jep lejen për t’i futur në qarkullim

Vendi i parë në botë që lejon shoferët të heqin duart nga timoni në autostrada pritet të jetë Britania e Madhe.

Së fundmi, teknologjia e re mund të bëjë Britaninë të jetë vendi i parë në botë për të futur makina pa shofer, si pjesë e një makine të re nga Sekretari i Transportit, Grant Shapps. Po ashtu, teknologjia e mbajtjes së korsive do t’u lejojë shoferëve të shikojnë filma, ose të dërgojnë tekste dhe email dhe thuhet se kjo do të mundësohet që nga kjo verë.

Sipas “The Sun”, kjo nuk do të lejohet ku shoferët po udhëtojnë me shpejtësi 70 milje në orë, përcjell albinfo.ch. Qeveria britanike do të legalizojë sistemin automatik të mbajtjes së korsisë, teknologji në bord që merr kontrollin e plotë të një makine dhe e mban atë brenda korsisë së saj. Kombet e Bashkuara dhanë leje për teknologjinë e re dhe hyri në fuqi në Britani të premten, por deri më tani është e kufizuar vetëm në rrugë ku trafiku është jo i rënduar dhe ku nuk lejohet të kalojnë këmbësorët.

Për më tepër, teknologjia e re me makina pa shofer në rrugë aktualisht nuk lejohet në rrugët ku lejohen këmbësorët ose çiklistët, raporton The Times, përcjell albinfo.ch.
Teknologjia e re lejohet vetëm në autostrada që kanë ndaluar trafikun me shpejtësi të kufizuar në 37 milje/orë. Megjithëse Sekretari i Transportit, Grant Shapps, më parë tha se ai dëshironte ta bënte Britaninë ‘vendin e parë për të parë këto përfitime’, kompanitë e sigurimeve janë të shqetësuara për çështjet e sigurisë me teknologjinë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button