Slider

Maturantët do të vazhdojnë të bojkotojnë mësimin

Ne presim dhe kërkojmë mbështetje nga të gjithë deputetët dhe të gjitha partitë politike për kërkesat tona në lidhje me maturën shtetërore, sepse këto kërkesa nuk duhet të politizohen, tha sot kryetari i Unionit të Nxënësve të Shkollave të Mesme Blendi Hodai pas takimit të mbajtur nga Unioni me grupi parlamentar të VMRO-DPMNE-së.

Sipas Hodai, Kuvendi i Përgjithshëm i Unionit të Nxënësve të Shkollave të Mesme do të vendosë sot në një takim që do të mbahet këtë pasdite nëse do të bojkotojë apo protestojë në ditët në vijim. Megjithatë, shtoi ai, ata nuk do të hynë në klasa të hënën.

“Ajo që unë di është se të hënën është e sigurt që ne nuk do të hymë në klasa përsëri sepse të diplomuarit në të gjithë vendin janë të irrituar dhe ne nuk mund të marrim vendime kundër interesit të tyre”, shtoi Hodai.

Në takimin me grupin e deputetëve të OBRM-PDUKM-së, u diskutua për kërkesën e Unionit për maturën shtetërore, më saktësisht për të zvogëluar numrin e lëndëve nga katër në dy.

Hodai kujtoi se të enjten ata dorëzuan letër mbështetje për të gjithë deputetët në Kuvend dhe siç tha ai, në ditët në vijim ata do të kërkojnë mbështetje për kërkesat e tyre për t’u diskutuar në një debat publik në Kuvend.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button