Kuriozitete

Mbikëqyrësi italian gjobit Facebook me 7 milion euro

Mbikëqyrësi i konkurrencës në Itali ka gjobitur Facebook me 7 milion euro (8.5 milion dollarë) për mosrespektimin e një kërkese për të korrigjuar praktikat e gabuara tregtare në trajtimin e të dhënave të përdoruesit, tha rregullatori të mërkurën.

Në nëntor 2018, organi antitrust vendosi që Facebook nuk i kishte informuar përdoruesit si duhet për mbledhjen dhe përdorimin e të dhënave, shkruan Reuters, transmeton arbresh.info.

Gjobiti kompaninë amerikane me 5 milion euro (5.5 milion dollarë) dhe i kërkoi asaj të publikoj një deklaratë të ndryshuar në faqen kryesore të faqes së saj në internet për Italinë, në aplikacionin Facebook dhe në faqen personale të secilit përdorues të regjistruar italian.

“Hetimi aktual ka vërtetuar se (kompania) nuk ka publikuar deklaratën e ndryshuar dhe nuk ka ndaluar praktikën e vendosur gabimisht,” tha rregullatori në deklaratën e tij.

Duke pasur parasysh vlerën ekonomike të të dhënave për Facebook, ajo tha se përdoruesit duhet të vihen në një pozicion për të vendosur nëse ato duhet të përdoren.

Një zëdhënës i Facebook tha se kompania kishte marrë njoftimin nga rregullatori por do të “priste vendimin e Këshillit të Shtetit për apelimin kundër gjetjeve fillestare të Autoritetit”.

Zëdhënësi shtoi se Facebook tashmë kishte bërë ndryshime, për të sqaruar se si përdoren të dhënat për të ofruar shërbimet./arbresh.info/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button