Slider

Në 22:00 fillon ora policore, gjoba dhe burg për shkelësit

Nga mbrëmja e sotme, përsëri rikthehet kufizimi i lëvizjes së qytetarëve. Pas vendimit të djeshëm të Qeverisë dhe me kërkesë të Komisionit për Sëmundje Infektive, sonte do të fillojë të zbatimohet ora policore, e cila fillon nga ora 22:00 dhe do të zgjasë deri në mëngjesin e ditës së ardhëshme në orën 05:00. Ora policore do të jetë në fuqi për 12 ditë radhazi.

Megjithatë ekzekutivi, ka paraparë edhe përjashtime nga restriksionet e reja. Përjashtime nga ndalesa siç bëjnë me dije, do të ketë edhe për të gjithë qytetarët të cilët gjatë ndalesës për lëvizje kanë nevojë për kujdes mjekësor urgjent dhe për lëvizje të lirë, këtë nevojë do të duhet ta paraqesin në shërbimin 192 në telefonin e Ministrisë për Punë të Brendshme.

Shërbimet kompetente në kalimet kufitare do t’i lëshojnë udhëtarët të cilët me automjete personale kanë lëshuar vendin para vendosjes së orës policore, gjatë së cilës do të zbatohet dhe masat aktive të deritanishme për test të detyrueshëm PCR për ata që vijnë nga ato vende për të cilat kjo procedurë është e detyrueshme.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button