Kuriozitete

Pas investimit të Teslas, rritet vlera e Bitcoinit

Vlera e Bitcoin u rrit për 16% në arritjet më të larta të të gjitha kohërave prej 44,795,20 $ pasi dokumentet e paraqitura në SEC të hënën zbuluan se Tesla investoi 1.5 miliardë dollarë në kriptovalutën popullore.

Rritja e kërkesës nga investitorët për kriptovalutën ka nxitur rritjen e vlerës së Bitcoinit në fillim të vitit 2021. Kërkesa u rrit nga mundësia e fitimeve më të shpejta në një botë që aktualisht dominohet me normat negative të interesit, transmeton portali arbresh.info

Aktualisht vlera e tregut e kësaj valute është 1.4 trilion dollarë, ku përbën mbi 60 për qind të tregut të këtyre valutave.

Aksionet e Teslas u rritën deri në 2%. Prodhuesi i automjeteve elektrike tha në paraqitjen e tij vjetore 10-k të hënën se bleu bitcoin me vlerë 1.5 miliard dollarë në janar dhe planifikon të fillojë të pranojë kriptovalutën si një formë pagese në të ardhmen e afërt.

“Në janar 2021, ne azhurnuam politikën tonë të investimeve për të na dhënë më shumë fleksibilitet për të diversifikuar dhe maksimizuar më tej kthimet e parave tona që nuk kërkohen për të ruajtur likuiditetin e duhur operativ,” tha skedari.

Tesla nuk është firma e parë që konverton një pjesë të parave të saj në bitcoin, me MicroStrategy që miratoi atë politikë gjatë vitit të kaluar, duke e bërë atë një automjet tregtar të fakteve të bitcoin. Square gjithashtu bleu bitcoin me vlerë 50 milion dollarë vjeshtën e kaluar dhe PayPal kohët e fundit hapi shërbimet e saj për kriptovalutat.

RBC thotë të blini këto 15 aksione pasi kompanitë e vogla vazhdojnë të dominojnë në treg – dhe detajet pse secila është një zgjedhje kryesore për 2021 Paraqitja e Tesla-s vazhdoi të thoshte.

“Ne mund të investojmë një pjesë të parave të tilla në mjete të caktuara alternative rezervë, duke përfshirë aktive dixhitale, shufra ari, fonde të tregtuara nga ari dhe pasuri të tjera siç specifikohen në të ardhmen.”

Një tjetër pasuri dixhitale që ka tërhequr vëmendjen e Musk ditët e fundit ka qenë Dogecoin, një kriptomonedhë e bazuar në memet e qenve. Cicërimat nga mbështetja e Musk Dogecoin javën e kaluar kanë çuar në një më shumë se dyfishim të çmimeve për kriptovalutën.

Por ka rreziqe që lidhen me blerjen e kriptovalutave, të cilat janë paraqitur në skedarin SEC të Tesla.

“Si pasuri të paprekshme pa emetues të centralizuar ose organe qeverisëse, pasuritë dixhitale kanë qenë, dhe mund të jenë në të ardhmen, subjekt i shkeljeve të sigurisë, sulmeve kibernetike ose aktiviteteve të tjera me qëllim të keq, si dhe gabimeve njerëzore ose keqfunksionimeve të kompjuterëve që mund të rezultojnë në humbje ose shkatërrimi i çelësave privatë të nevojshëm për të hyrë në asete të tilla “.

Duke pasur parasysh këto rreziqe, Tesla tha se kur ajo përfundimisht pranon bitcoin si një formë pagese për produktet e saj, ajo mund ose nuk mund ta likuidojë atë pas marrjes, sipas regjistrimit. Pra, çfarë do të thotë kjo lëvizje në bitcoin për aksionet e Tesla? Sipas një shënimi të hënën nga analisti i Wedbush, Dan Ives, “kjo lëvizje mund të vendosë më shumë vrull në aksionet e Tesla-s pasi më shumë investitorë fillojnë të vlerësojnë ekspozimin e kompanisë në Bitcoin / kripto si pjesë e vlerësimit të përgjithshëm”. /arbresh.info/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button