BotaLajme

Për shkak të mutacioneve të koronavirusit, Gjermania mbyll kufij me këto shtete

Gjermania të dielën do t’i mbyllë kufijtë e saj me Austrinë dhe Republikën Çeke për shkak të rrezikut nga përhapja e llojeve të mutacioneve të koronavirusit, kumtoi sot ministria gjermane e Punëve të Brendshme.

“Ministri gjerman i Punëve të Brendshme, Horst Zehofer ka vendosur të fusë kontrolle të përkohshme në pikat kufitare me Republikën Çeke, përveç kontrolleve kufitare në Austri, të cilat ekzistojnë që nga kriza e refugjatëve”, kumtoi Ministria.

Qëllimi i këtyre masave është të parandalohet përhapja e llojeve të mutacioneve të koronavirusit në Gjermani.

Nga ato zona, është ndaluar hyrja në Gjermani, me përjashtim të shtetasve gjermanë dhe të huajve me qëndrim të përhershëm në Gjermani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button