Slider

Provokime të reja nga Sofja

Ndërtimi i një qendre kulturore serbe në Shkup dhe adresimi i kryeministrit Zaev në gjuhën serbe për Sofjen zyrtare janë një provokim maqedonas ndaj Bullgarisë.

Ministrja e Jashtme Bullgare vazhdon të mohojë hapur identitetin maqedonas dhe shton se ajo do të donte që një qendër kulturore bullgare të ndërtohej në Shkup.

– Maqedonizmi në vetvete është një ide gjeopolitike e krijuar nga Beogradi dhe Moska. Fatkeqësisht, nuk jam e befasuar nga ky vendim i autoriteteve maqedonase. Kthimi në gjuhën serbe do të thotë që të gjitha partitë në Maqedoni, pavarësisht nga dallimet e tyre politike, janë unanim për këtë çështje. – tha Ekaterina Zaharieva.https://mkkeepaneyegde.adocean.pl/files/akicjdxrqdw/whrheqonpo/xfnsdxejnj/index.html#clickTag=https://keepaneyegdemk.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d2Lln08_ZSaH7z3HgvYXLLR5jwfW9mefQ2hDJ_XRrfD.07/fastid=mwraevqhzzpulzduxltcdouewpom/stparam=sggpmueply/roc=0/url=http%3A%2F%2Fbimilk.mk%2Figraj-so-bitolski-jogurt-so-10-vitamini%2Fchocolate-milk

Karakaçanov i pashmangshëm njoftoi se ai po ndërton karrierën e tij politike mbi çështjen maqedonase. Zëvendës Kryeministri dhe Ministri Bullgar i Mbrojtjes pyeti në Facebook nëse ndërtimi i një qendre kulturore serbe është një monument për pushtuesit e Maqedonisë. Lideri i Konceptit Maqedonas, Petar Bogojeski, reagoi sot nga partitë politike, duke thënë se sjellja e politikanëve Bullgarë po fiton përmasa absurde.

“Politikanët bullgarë nuk duhet të kuptojnë kurrë se deklaratat e bëra nga Zaharieva, Karakaçanov, Kovaçev dhe të tjerët, tri herë në ditë, janë ndërhyrje e drejtpërdrejtë në punët e brendshme të Maqedonisë. A po luajnë ata dhe qëllimi i tyre kryesor është të provokojnë një reagim maqedonas për të bërë viktima para BE-së? “Mos është më qesharake kur Bullgaria flet për marrëdhëniet tona me Rusinë,” tha Petar Bogojeski nga Koncepti Maqedonas.

Bogojeski shtoi se pas këtyre ndërhyrjeve të drejtpërdrejta në punët e brendshme të vendit nga Sofja zyrtare, është koha për një reagim të Ministrisë së Punëve të Jashtme, pavarësisht nga përpjekja për të mos radikalizuar marrëdhëniet me Bullgarinë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button