Kuriozitete

Pse avullohen xhamat e veturës dhe si të veproni

Dritaret e avulluara të makinave pengojnë pamjen e shoferit. Mjegullimi mund të shkaktohet nga një mosfunksionim teknik, prandaj duhet ta mbani nën vëzhgim. Kushtojini vëmendje gjithashtu nëse pikat janë me vaj, apo mbajnë erë të pakëndshme.

5-Minute Crafts do t’ju ndihmojë të hiqni mjegullën nga xhamat e makinës, dhe gjithashtu do t’ju tregojë se si ta minimizoni këtë problem.

Një xham i errët ndodh kur ajri në makinë është shumë i lagësht, duke çuar në kondensim. Arsyet mund të jenë të natyrshme, ose mund të jenë rezultat i disa keqfunksionimeve teknike:

Një ndryshim i madh në temperaturat brenda dhe jashtë. Ky problem është veçanërisht i zakonshëm në dimër dhe në fund të vjeshtës.


Lagështia në kabinën. Nëse lageni në shi dhe futeni në makinë, dritaret tuaja do të bëhen të mjegullta. Mund të ndodhë gjithashtu nëse keni grumbulluar ujë në tapete për shkak të këpucëve të lagura dhe me dëborë.
Mjegull e rëndë. Kjo përbëhet nga pika të vogla uji, prandaj nuk është për t’u habitur që lagështia në kabinën rritet disa herë nëse ka mjegull jashtë.
Vulosja e dëmtuar. Kontrolloni për të parë se sa mirë vulosjet e derës kryejnë funksionin e tyre dhe mbrojnë kabinën e makinës nga ajri i lagësht i jashtëm.


Papastërtia në filtrin e ajrit. Nëse është e bllokuar me pluhur dhe gjethe, kjo do të pengojë funksionimin e kondicionerit.
Tubi i bllokuar i kullimit AC. Pastro vrimën e kullimit, dryshe kondicioneri nuk do të funksionojë siç duhet/IndeksOnline/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button