Slider

Rada Trajkoviq lidh zyrtarin e BIA-s serbe me vrasjen e Oliver Ivanoviqit

Zyrtari i BIA-s Bojan Dimiç ka ngritur një proces gjyqësor kundër politikanes serbe nga Kosova, Rada Trajkoviq, me arsyetimin se ajo ka cenuar reputacionin e tij duke thënë se ai ishte i lidhur me vrasjen e Oliver Ivanoviç.

Duke reaguar ndaj procesit gjyqësor, Trajkoviq ka thënë për Nova.rs se Dimiç ishte njeriu të cilit Ivanoviç iu drejtua për ndihmë menjëherë para vrasjes, dhe se për shkak të kësaj, zyrtari i BIA-së do të duhej t’u drejtohej organeve hetimore në Prishtinë, raporton Syri Kosova. 

“Ai më akuzoi mua sepse unë më parë kisha lidhur BIA dhe mafien rreth vrasjes së Oliver Ivanoviç. E përmenda këtu në një kontekst. “Duke qenë se Dimi? përfaqësohet nga Goran Petronijeviç, një avokat i cili gjithashtu përfaqëson padinë e Milan Radoiçiq në procesin kundër meje, është plotësisht e qartë për mua se ekziston një lidhje e caktuar,” tha Trajkoviq.

Trajkoviq thotë se për shkak të akuzës së Dimiq, asaj iu desh të linte fushatën në Kosovë, e cila po vazhdon, dhe të vinte në Beograd, sepse ishte kërcënuar me arrestim nëse nuk përgjigjej.

Ajo shpjegon se ishte çështje presioni ndaj saj dhe se asaj iu ofrua të kërkojë falje nga Dimiç në fillim të gjyqit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button