Slider

Vaksina AstraZeneka do t’u jepet personave nën 65 vjeç

Vendi do të ndjekë përvojat e huaja në lidhje me vaksinën AstraZeneka, të cilat tregojnë se nuk është efektive për popullatën më të vjetër se 65 vjet, tha sot Dr. Alexandra Grozdanova në një konferencë për shtyp me Ministrin Venko Filipce, i cili paraqiti një plan vaksinimi në 3 faza.

-Ne ndjekim informacionin në lidhje me “AstraZeneka” në mënyrë të vazhdueshme. Përvoja nga vendet e tjera si Franca dhe Spanja tregon se kjo vaksinë nuk ka asnjë efekt mbi popullatën e moshuar. Ne do të ndjekim këto rekomandime dhe do të presim që kjo vaksinë t’u jepet njerëzve nën 65 vjeç. Nuk do të thotë që kjo vaksinë është e dëmshme, por i jep më pak efekt popullatës së moshuar – thaGrozdanova.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button