10 gjërat më të rëndësishme që po ndodhin tani në botë

Këto janë 10 gjërat më të rëndësishme në botë tani.

1. Preisdenti rus Vladimir Putin ka deklaruar se Rusia mund të përdorë armë nukleare kundër ISIS’it.

2. Kancelarja gjermane Angela Merkel është emëruar “Personi i vitit” nga revista Time.

3. Tim Cook ka mrbotjur iPhone’in pas disa kritikave për dizajnin.

4. Mark Zuckerberg ka reaguar ndaj deklaratave të Trump. Ai ka thënë se myslimanët do ta kenë gjithmonë mbështetjen e Facebook’ut.

5. Është publikuar paga e kryeredaktores së Yahoo, Martha Nelson. Paga është 5 milionë dollar në vit.

6. Donald Trump ka thënë se nuk është “pishman” për deklaratat për myslimanët.

7. Sot është vrarë shefi i financave të ISIS’it.

8. Senatorët nga radha e demokratëve në SHBA, kanë zbuluar një plan kundër ISIS’it që parasheh shtim të sulmeve ajrore, ndalesë të transaksioneve nëpër banka…

9. Raportet mes Rusisë dhe Turqisë vazhdojnë të jenë si “ato në ditën e parë pas rrëzimit të aeroplanit rus”.

10. Fronti Nacional në Francë ka fituar shumicën e votave në zgjedhjet rajonale në Francë. Liderja Marine Le Pen njihet për deklaratat kundër emigrantëve dhe “kthimit të dënimit me vdekje” në Francë.

scroll to top