7 shprehjet më të zakonshme të shqiptarëve gjatë dimrit

Dimri është një stinë mjaft e dashur për shumë njerëz, e sidomos për ata që e duan atmosferën pranë zjarrit derisa pinë çaj të ngrohët dhe ndërkohë lexojnë ndonjë libër.

Mirëpo, një gjë tjetër çfarë e karakterizon dimrin në vendin tonë, janë shprehjet e zakonshme të cilat i përdorim rreth kësaj stine.
Këto shprehje, të cilat thuajse të gjithë nga ju i keni dëgjuar.

1) “Dimri ma i ftohtë në 50 vjet e fundit është qiky”
2) “Si të bëj pare pa e shti nxehjen qendrore se la”
3) “Cungat e mëdhenj ruaj për pranverë”
4) “Mbylle derën se drutë falas si kem marrë”
5) “Nxeh me pare ftohë pa pare”
6) “Izolimi shpëtim valla, veç s’po ka njeri pare se…”
7) “Me pas pare me i ndërru qito dritare se po shtijnë ftohët”

scroll to top