ALARM: Hakerët po bëhën gati të sulmojnë iPhonët tuaj

Ekspertët e sigurisë paralajmërojnë se hakerët vitin e ardhshëm mund të drejtojë sulmet ndaj pajisjeve të Apple.

Një avantazh i madh i përdoruesve të Mac është se objektivi i sulmeve nga hackerët kanë qenë zakonisht pajisjet që përdorin sistemin operativ Windows. Duke pasur parasysh se numri i kompjuterëve me Windows dominonte, ishte logjike që kriminelët kibernetikë sulmet ti drejtojnë ndaj tyre, dhe jo ndaj pajisjeve të Apple.
Ngjajshëm, në tregun e smartphones dhe tabletave ka dominuar Android OS dominuar andaj edhe hakerëve u është dukur më interesant të sulmojnë pajisjet e Google se iPhone (96% e viruseve janë shënjestruar në pajisjet Android).
Por ekspertët e sigurisë paralajmërojnë se vitin e ardhshëm, një numër i madh i përdoruesve të pajisjeve të Apple do të jenë të ekspozuar ndaj sulmeve kibernetike. Sipas Symantec, shuma e malware që është në dispozicion për pajisjet në iOS të këtij viti u rrit dyfishua, si dhe është rritur numri i kërcënimeve ndaj pajisjeve Mac. Në një paralajmërim të ngjashëm rrezikut vjen edhe dhe FireEye të cilat paralajmërojnë se hakerat do të synojë opsionin Apple Pay.

“Pajisjet e Apple janë një objektiv logjik për kriminelët në internet për shkak se ato janë shumë të njohura”, thotë eksperti i sigurisë Dick O’Brien i cili vë në dukje se kohëve të fundit janë rritur në mënyrë dramatike sulmet ndaj pajisjeve të Apple, pra në nëntë muajt e parë të këtij viti, ka pasur shtatë herë më shumë sulme në krahasim me vitin 2014.

scroll to top