Ali Ahmeti flet për planin e BDI-së për Referendumin, ja çka thotë

Lideri i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti në emisionin Click Plus ka treguar se sa i përket çështjes së Referendumit, BDI-ja ka pasur dallime me dy partitë maqedonase edhe atë me LSDM-në dhe VMRO-së, por se janë dakorduar që çështja e emrit të shkojë në Referendum, dhe për këtë të vendosë populli.

“Sa i përket Referendumit ne kemi patur dallime me dy paritë politike maqedonase, edhe me VMRO edhe me LSDM. Ne kemi shfaqur mendimet tona dhe analizat tona, sepse duhet të shkohet me një marrëveshje bileterale ashtu siç vepruam me ratifikimn e marrëveshjes për fqinjësi të mirë me Bullgarinë. Po të njejtin standard po perdorim edhe për çështjen e emrit”, theksoi Ali Ahmeti, njofton TetovaSot.

Mirepo këtu sigurisht që dallmet egzistonin sigurisht që ne bëmë një tërheqje u dakorduam që përderisa se ju dy palet kërkoni që kjo çështje të shkoje në referendum plotësisht do të dakoredohemi por të gjitha palët duhet të rirsin vigjiliencën pasi referendumi mund të devijojë dhe mund të keqpërdoret./TetovaSot

scroll to top