Elon Musk hap organizatë jofitimprurëse për intelegjencë artificiale

Silicon Valley është në mes të luftës në drejtim të inteligjencës artificiale. Gjigantët si “Facebook” dhe “Google”, janë duke u përpjekur për të mposhtur njëri-tjetrin duke zhvilluar sisteme që përfshijnë të mësuarit automatik dhe mësimin e makinerisë.
Një organizatë e re e quajtur “Open Al”, e cila qëndron prapa Ilona Musk dhe disa inxhinierëve të tjerë, ka për qëllim të inkurajojë përdorimin e inteligjencës artificiale të ndikojë pozitivisht tek njerëzimi, dhe në ndërkohë nuk do të kujdeset për fitime.

Musk, CEO i “SpaceX” dhe “Tesla”, njoftoi mbi organizatën e rre jo-fitimprurëse në “Twitter”.

scroll to top