Fakte mbi pijet energjike

Energjia është diçka që të gjitha krijesat kanë nevojë.

 

Këto pije dhe përbërësit brenda  mund të ndahen në disa kategori themelore:

 

KALORITË

 

Për të siguruar energji të mirëfilltë, një pije duhet të përmbajë kalori, dhe kjo zakonisht do të thotë sheqer. Nëse jeni të shqetësuar nga kaloritë pasi bëni shumë palestër atëherë mund të shikoni se sa mban çdo pije kështu që duhet të bëni kujdes, përcjell Sovrani.info

 

Nëse pija juaj ka shumë kalori atëherë duhet të bëni kujdes me sasinë. Kaloritë në pije energjike më shpesh vijnë nga sheqer.

 

Trupi i përcepton më lehtë kaloritë të marra në formë të lëngshme se sa atoë në ushqime të ngurta.

 

KAFEINA

Kafeina është përbërësi kryesor. Nuk është burim burim energjie në vetvete, por një stimulues i sistemit nervor.

 

VITAMINA B – RRIT METABOLIZMIN

 

Është  thelbësore për metabolizmin, proces me të cilin trupi prish ushqimin dhe e përdor atë për energji. Ju mund të merrni të gjitha llojet e vitaminës B që ju nevojiten nga dieta juaj.

scroll to top