Faktori ndërkombëtar me presion për kompletimin e KSHZ

Faktori ndërkombëtarë është duke bërë presion të lartë ndaj partive politike nënshkruese të marveshjes së Përzhinos që të kompletohet sa më shpejtë KSHZ-ja, transmeton Tetovasot.

Për Shba dhe BE-në e rëndësishme është që katër partitë të pajtohen me emrat e ekspertëve. Kryeministri Gruevski e ka përshëndetur përkrahjen dhe angazhimin e ndërkombëtarëve por e ka kritikuar ashpër negociatorin belg Vanhut duke thënë se është elementi më pak i rëndësishëm në proces.

scroll to top