Fetai: Marrëveshja e Përzhinos ka diagnostikuar sëmundjen e Maqedonisë

Në një emision debativ, zhvilluar në RTVM2, zëvendëskryetari i Këshillit për Radiodifuzion, Dr. Milaim Fetai ka theksuar  se Maqedonia nuk posedon forcën e nevojshme demokratike për tu përballur me problemet e brendshme dhe e ka humbur rrugën drejt Evropës.

“Maqedonia definitivisht nuk ka aq forca të duhura demokratike që t’i zgjidhë problemet brenda për brenda, duke respektuar proceset demokratike. Zvarritja është shumë normale kur bisedojmë për një përgjegjësi shumë konkrete, shumë precize, e cila është e definuar në disa raporte, në Raportin e Pribesë, në Progres-raportin e BE-së, ku vërehet se Maqedonia e ka humbur drejtimin e duhur si drejt integrimeve euroatlantike”, ka theksuar Milai Fetai, duke precizuar se kjo ka ardhur n shprehje sidomos me mega skandalin e përgjimeve.
Fetai vlerëson se Maqedonia ka mungesë të kapacitetit demokratik që nga pavarësimi i saj. Marrëveshja e Përzhinës vetëm se ka përcaktuar diagnozën për shërimin e kësaj sëmundjeje,
scroll to top