Gerovski: Në ‘Reket’ të përfshirë këshilltarja dhe këshilltari i Zaevit, gazetari i 1TV, biznismen i afërt

reket.jpeg

“Kush janë pesë personat më të afërt me Zaev që kanë menaxhuar çështjen “Reket” dhe a e di ndonjë prej tyre nga vijnë paratë?”, pyet Branko Gerovski në shkrimin e tij të publikuar në “Plusinfot”.

“Sidoqoftë, Bojan Jovanovski ishte thjesht një rrëmujë në duart e shumë lojtarëve më të mëdhenj, të cilët përfundimisht mblodhën ajkën e milionave … Një bashkëpunëtore e ngushtë i Zaev nga maja e LSDM-së, një këshilltar shumë i ngushtë i Zaevit nga një vend i huaj, një personazh i njohur intelektual dhe i njohur nga 1TV që krijon lidhje midis Bokit dhe Katicës, dhe më e frikshme, një njeri shumë i afërt me Zoran Zaev, i cili menaxhon dhe kontrollon të gjitha marrëveshjet kryesore të biznesit në vend. Më në fund, mbetet pyetja nëse i gjithë operacioni është kryer me lejen e Zaev, apo nëse Zaev thjesht ishte ‘manipuluar’ “, shkruan Geroski, duke shtuar se kjo është vetëm maja e ajsbergut.

“Konfigurimi kryesor i 1TV u vendos së bashku dhe thelbi i ‘Ekipit të Yjeve’ u zgjodh nga këshilltari i Zaev, me siguri në konsultim me njerëz nga rrethina e kryeministrit. I njëjti njeri përgatiti “evakuimin” e të njëjtit ekip pas rrëzimit të 1TV dhe hartoi një projekt të ri televiziv, në një medium në të cilin këshilltari i Zaev ka një ndikim serioz dhe një mik shumë të ngushtë në strukturën e pronësisë …

Informacioni im është se është i njëjti njeri fillimisht që ka menaxhuar lëvizjen e parave të mbledhura në “Reket”nga Boki i talentuar, asistentët e tij nga Lidhja Ndërkombëtare, por – tani duhet thënë përfundimisht! – dhe një burrë në ekipin 1TV i cili megjithatë ishte i përfshirë në reketet e biznesmenëve. Kështu ka qenë në fillim. Më vonë, pasi krerët shtetëror të kuptojnë se nën kujdesin e tyre po rrëmbehen miliona (kujtoni replikën “shumë ke mbledhur miku”?), një burrë nga njeriu më i besuar i Zaevit do të përfshihet në kontrollin e reketeve, një njeri për të cilin thonë pa të, asnjë biznes në vend e i cili nuk ulet në tavolinë pa një pagesë paraprake të një shume me euro, pa marrë parasyshë përfundiminj e marrëveshjes. E dini për cilin mendoj, apo?

… Boki tani paraqet si i burgosur politik, ndjehet i kërcënuar dhe i kërcënuar nga likuidimi fizik. Për t’ju thënë të vërtetën, i besoj ato kërcënimet, sepse dëgjohet që në rrethinën e Zaevit ka një person afër tij që ka një zakon dhe kështu kërcënon.

.. Nëse zbulohen thëniet e reja të Bojan Jovanovskit, nëse ka deklarata të reja nga ata të interesuar (jo vetëm Frosina Remenski, diçka më thotë që Zoran Milevski Kiçeec as nuk e ka thënë fjalën e fundit), ka të ngjarë që i gjithë publiku menjëherë ta kuptojë se përveç aktorëve të aferës “Reket”, të akuzuar dhe të rrëzuar – Boki, Katica, Frosina e të tjerë – disa njerëz kanë tërhqur perin dhe kanë mbledhur kajmakun”, shkruan Geroski.

scroll to top