Higjiena e dobët e dhëmbëve shkaktare e çrregullimeve të zemrës

pasta-e-dhembeve_1496843114-4890239.jpg

Një hulumtim i ri ka gjetur se njerëzit, të cilët i pastrojnë dhëmbët 2-3 herë në ditë, e zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve dhe problemeve të zemrës.

Bakteret e gjetura në gojën e njeriut, mund të jenë shkaktare të shumë problemeve shëndetësore. Hulumtuesit kanë gjetur se higjiena e dobët e dhëmbëve, gjithashtu e rrit rrezikun e prekjes nga kanceri i pankreasit dhe i ezofagut.

Mirëpo, në studimin e fundit, sugjerohet që ekziston një lidhshmëri edhe në mes të higjienës orale dhe shëndetit kardiovaskular.

“Higjiena e dobët orale mund të shkaktoj inflamacione, të cilat çojnë në çrregullime të zemrës”, tha Dr. Song, autor i këtij hulumtimi.

Studimi është prezantuar në “European Journal of Preventive Cardiology”, dhe është bërë nga Universiteti i Seulit në Korenë Jugore.

Sipas hulumtuesve, nevojiten ende studime të mëtutjeshme, për të përforcuar teorinë dhe lidhshmërinë në mes të inflamacionit oral dhe shëndetit të zemrës. 

scroll to top