ISIS : Nëse s’vini në SHAM, vrani njerëz, helmojeni ujin (VIDEO)

Në videon e publikuar nga ISIS, të cilët thonë se mbajnë përgjegjësinë për sulmin e mbrëmshëm në Paris, ata kanë dërguar edhe disa mesazhe të tjera.
Janë disa ushtarë të rinj të ISIS’it që flasin në gjuhën franceze duke dërguar mesazh sipas tyre, tek myslimanët në botë, dhe në veçanti për Francën dhe mos besimtarët atje. Ata thonë se nëse nuk mund të vini në Sham apo në Irak, atëherë terrorizoni dhe frikësoni njerëzit atje. Nëse është e duhur edhe helmoni ushqimin dhe ujin e tyre.

“Nëse ju nuk mund të vini në Sham apo Irak, atëherë terrorizoni dhe frikësoni. Mos i leni as të flenë për shkak të frikës”

“Nëse është e nevojshme helmoni ujin dhe ushqimin”

“Vrisni ata, shkelni armiket e Allahut me veturë”

Këto janë edhe disa nga deklarata e tyre:

Kjo është video për të gjithë armiqtë e Islamit dhe ne veçanti për Francën”

“Muhaxhedinët në gjithë botën do tiu presin juve kokat”.

“Përderisa ju nuk i ndalni sulmet, do të frikësoheni të shkoni edhe në market”

“Xhihadi është obligim për të gjithë ne”, duke i bërë thirrje myslimanëve në France dhe kudo në botë që ta bashkohen sepse migrimi nuk është i lehtë”

Përkthimi i tyre është në dy gjuhë: Në arabisht ne Anglisht.

scroll to top