Ja kur do të arrijë njeriu i parë ta shkelë Marsin

mars.jpg

Për një kohë të gjatë shkencëtarët janë duke folur për kolonizimin e Marsit por deri tash nuk është bërë e ditur se kur do të fillojë ky proces, përcjellë Arbres.info.

 

Deri tash janë tri kompani madhore të cilat janë duke punuar në këtë drejtim: Mars One, Space X dhe Nasa.

 

Secila nga këto kompani kanë filluar misione të veçanta për ta quar njeriun në Mars.

 

Spaxe X ka treguar që njeriu i parë do të mbërrij në Mars në vitin 2026.

 

Gjithsesi nga shkencëtarët plani i tyre është parë si shumë i rrezikshëm dhe që nuk do të mund të realizohet.

 

Një të dhënë tjetër e kemi nga Mars One, të cilët thonë që projekti Mars do të zhvillohet në vitin 2036.

 

Një mision e i tillë do të kushtojë miliarda dollarë por sipas Stephan Howkings është mënyra e vetme që njerëzimi të shpëtojë.

 

Howking gjithashtu kishte parashikuar që njerëzimi do të vetë shkatërrohet brenda këtij mijëvjeçari./Arbresh.info/

scroll to top