Slider

Kumanovë, arrestohet mjekja e cila u ka marrë pacientëve nga 200 euro ryshfet

Nëpunës policorë nga SPB Kumanovë – Departamenti për krim ekonomik kryen bastisje në hapësirat e punës në Repartin e syve pranë ISHP Spitali i përgjithshëm – Kumanovë dhe automjetin e udhëtarëve “opel astra”, I parkuar në qarkun e spitalit. Bastisja është kryer pas njohurive të marra paraprakisht operative, përkatësisht dyshimit të bazuar për marrje të mitos dhe keqpërdorimit të pozitës zyrtare nga ana e mjekes E.S., përcjell Nistori.

“E.S. ka abuzuar me pozitën dhe autoritetin e saj zyrtar të dënueshëm, sipas nenit 353 dhe ka marrë ryshfete nga pacientët, të dënueshëm sipas nenit 357 të Kodit Penal të RMV-së duke kryer operacione në ambientet zyrtare të ISHP Spitali i Përgjithshëm – Kumanovë dhe për ndërhyrjet ilegalisht ka marrë 12 mijë denarë, edhe pse pacientët janë të siguruar përmes FSSH-së dhe për të njëjtën ndërhyrje ata duhet të paguajnë vetëm bashkëpagesë, por bashkëpagesa nuk është ngarkuar, gjë që dëmton buxhetin e RMV-së, por paratë i janë dhënë nga pacientët personalisht personit të denoncuar para operacionit, dhe për të cilat pacientët nuk morën asnjë dokument për shërbimin me pagesë. /Nistori/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button