Ndahet tragjikisht çifti refugjat në kufirin e Maqedonisë

Ajo është nga Irani, ndërsa ai nga Afganistani. Të parit nuk i lejohet të vazhdojë rrugëtimin në Maqedoni, ndërsa të dytit, duke qenë nga një zonë lufte, i lejohet të kërkojë leje qëndrim 72 orësh në Maqedoni dhe më pas të shkojë në Gjermani ose Suedi.

Bëhet fjalë për Nasimin dhe burrin e saj Abosin. Ata duhet të ndahen në kufi, për tu ritakuar mbase më vonë. Siç thotë Nasimin për Die Welt, ajo nuk dëshiron të rikthejë në atdhe, por të shkojë në perëndim ku ka liri dhe gjendje të mirë ekonomike.

scroll to top