Slider

Paga 15% më të larta për mësimdhënësit! Pritet vendimi i anëtarësisë së SAShK-ut që të nënshkruhet marrëveshja

Rritje të pagave për 15 për qind nga muaji shtator dhe të mos shkurtohen pagat për periudhën që u mbajt greva, është epilogu nga negociatat që Sindikata për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SAShK) dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASh) i vendosën në 20 ditët e fundit me ndërmjetësim.

Gjatë takimit të djeshëm disa orësh në MASH janë saktësuar edhe marrëveshjet kolektive dhe është dakorduar që në të ardhmen gjatë krijimit të Buxhetit së bashku të bisedohet me sindikatën.

Rekomandimet e ndërmjetësuesit do t’i prezantohen sindikatës, ndërsa kryetari i SASHK-ut Jakim Nedelkov shpreson se do të pranohen, pas së cilës më së voni për 10 ditë duhet të nënshkruhet marrëveshja ndërmjet SASHK-ut dhe MASH-it.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button