Paris: Ministri Izairi forcon marrëdhëniet bilaterale me vendet pjesëmarrëse të Samitit Botëror të Klimës

Në sajë të Samitit botëror të klimës në Pari për ndryshimet klimatike (COP 21), ministri Izairi realizoi edhe një sërë takimesh bilaterale me ministrat e ekologjisë së vendeve pjesëmarrëse në pjesën ministrore të Konferencës së palëve të Konventës kornizë, të Kombeve të Bashkuara për ndryshimet klimatike.
Ministri i Ambientit Jetësorë dhe Planifikimit Hapsinorë Nurhan Izairi zhvilloi takim bilateral me sekretarin gjeneral për Ambient Jetësorë, Transport, Energji dhe Komunikacion Bruno Oberie nga Zvicra, me të cilin u dakorduan për një bashkëpunim të përbashkët për ambientin jetësor. Një takim tjetër i rëndësishëm bilateral u realizua edhe me ministren e Ekologjisë nga Turqia Fatma Guldemet Sari, ku vendosën për përgatitjen e programës për bashkëpunimin, në dy vitet e ardhshme mbi bazën tanimë të nënshkruar nga viti 2007 i Memorandumin për bashkëpunim, gjithashtu me ministren Sari, u bisedua për ndryshimet klimatike dhe shfrytëzimin e mundshëm të fondeve globale.
Agjenda e takimeve ka vazhduar me një takim bilateral me Andra Ruprehter, ministrin e Buqësisë, Pylltarisë, Mjedisit jetësorë dhe Menaxhimit të ujrave nga Austria, ku me ministren u bisedua për një bashkëpunim mes dy ministrive me qëllimin final për bashkëpunim të përbashkët dhe shfrytëzimin e fondeve për uljen e ndotjes dhe ndryshimeve klimatike. Si një ndër takimet bilateralere tjera të rëndësishme të realizuara nga ministri Izairi në Paris gjatë Samitit botërorë të klimës është edhe ai me ministrin e Ekologjisë nga Italisë, ku u vendos të gjendet zgjidhje për nënshkrimin e aneksit për memorandumin e bashkëpunimit dhe të shqyrtohen mundësitë për të financuar uljen e ndotjes dhe ndryshimet klimatike.
Si një ndër takimet e rëndësishme që është paralajmëruar është vizita në Maqedoni nga drejtori gjenaral për Zhvillim të qëndrueshëm Ndryshime Klimatike, Energji Francesko La Camera nga Italia.
12336204_10153480070783171_1684933433_n

12346832_10153480070788171_1272797903_n

12348454_10153480070763171_984328387_n

12366597_10153480070793171_954150948_n

scroll to top