Përse egjiptianët e quajtën këtë si “bimë të pavdekësisë”

aloe.jpg

Aloe vera, bimë e përafërt me kaktus, me xhel shërues brenda, ka fuqi shërimi, e cila tejkalon përfitimet e shumë medikamenteve artificiale.

Egjiptianët e lashtë e njihnin si bimë e pavdekësisë dhe amerikanët vendas si shkopi i qiellit,

Ajo mund të vendoset në të gjitha llojet e lëndimeve, e me theks të veçantë djegien.

Shumë njerëz mbajnë bimë aloe vera në shtëpitë e tyre edhe për përdorimin e tyre në ushqim.

Bima përmban mbi 200 gjëra biologjikisht aktive, natyrale, përfshirë enzimat, mineralet, vitaminat, polisaharidet dhe aminoacidet.

Sistemi ynë imunitar reagon mirë ndaj aloe verës, pasi bima posedon disa veti anti-virale, antibakterike dhe anti-fungale që ndihmojnë trupat tanë të pastrohen nga patogjenët dhe toksinat njësoj, siç konfirmohet nga Revista Ambientale e Shkencës dhe Shëndetit.

scroll to top