Përse mjekët pediatër po këshillojnë që fëmijët të hanë hurme më shpesh

hurme.jpg

Vendi i origjinës është i panjohur, për vet faktin se është shumë e lashtë, transmeton tch.

Hurmat e Arabisë janë tradicionale në Irak, Arabi dhe në Marok. Ato përmenden më shumë se 50 herë në bibël dhe 20 herë në kuran. Në kulturën islame, hurmat e Arabisë janë ushqimi i parë që konsumohet për iftar.

Që në lashtësi, hurmat e Arabisë besohej të kishin vlera të jashtëzakonshme shëruese. Megjithatë, vetëm në kohërat moderne shkenca arriti të konfirmojë atë që njerëzit e lashtë e dinin mjaft mirë.

Nutricionistja Matina Çobo, Pohon atë që pediatret rekomandojnë hurmën sidomos për fëmijët.

Gjithashtu Çobo tregon disa vlera dhe vitamina që kanë hurmat e Arabisë.

scroll to top