Pogaçë e shijshme

Përbërësit:

2 ve

500 ml jogurt

1 lugë kafeje sodë

1 lugë reçeli kripë dhe afërsisht 1 kg miell

Udhëzimet:
1. Së pari në një enë të thellë qitet gjysma e miellit, kripa, soda bikarbone, vetë dhe jogurti.

2. Zihet brumi duke ia qit edhe pjesën tjetër të miellit ngadalë, derisa sa të gatuani një brumë të butë e pastaj qitet në një tepsi të rrumbullakët, ku më parë e kemi qit një letër për pjekje.

3. Shtrihet në tepsi me dorë dhe futet në furrë menjëherë në temp.200 gradë celsius, ku piqet për 25 minuta.

scroll to top