Posta shpall konkurs për 280 punëtorë

posta_1.jpg

Posta shpall konkurs për 280 punëtorë

SHA “Posta e Maqedonisë” ka shpallur konkurs për punësimin e 280 punëtorëve nëpër filialet e saj në gjithë territorin e shtetit, përcjell in7.
Konkursi është shpallur vetëm një javë para datës së paralajmëruar për shpërndarjen e Kuvendit dhe shpalljen zyrtare të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare.
Sipas këtij konkursi, kërkohen shpërndarës të postës me të paktën arsim të mesëm të kryer, me ose pa përvojë pune dhe me rrogë neto prej më pak se 18 mijë denarëve.

Në konkursin e shpallur ditën e Hënë, thuhet se përzgjedhja e kandidatëve do të bëhet varësisht prej numrit të konkurentëve.
Nëse në konkurs ka mbi 200 kandidatë, atëherë përzgjedhja mund të zgjasë deri në 90 ditë. E nëse është mbi 500 mund të shkojë deri në 120 ditë. Edhe e para edhe e dyta korrespondojnë me periudhën pas zgjedhjeve të 12 Prillit.

Siç ka arritur të mësojë in7.tv, shpallja e këtij konkursi është bërë pikërisht për të punësuarit aktual me kontrata, por nuk përjashtohet mundësia që të punësohen edhe të tjerë. Në konkurs kanë të drejtën e konkurimit të gjithë qytetarët që i plotësojnë kushtet e konkursit.

Shpallja e konkurseve të tilla në prag zgjedhjesh nga njohësit e rrethanave politike në vend cilësohet si tentim për të përfituar politikisht, si presion dhe shantazh ndaj kandidatëve për tu punësuar.

Veprimin e tillë të shumë institucioneve shtetërore së fundmi e kanë komentuar edhe nga Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit. Nga ky komision theksojnë se shpallja e konkurseve para zgjedhjeve nuk është e kundërligjshme, por është shqetësuese dhe e papëlqyeshme./in7.tv/

scroll to top