Presidenti Thaçi fali vrasësin e babait të saj, rrëfehet vajza

thaci.jpg

epa05837072 President of the Republic of Kosovo Hashim Thaci gestures during a press conference at his cabinet in Pristina, Kosovo 08 March 2017. Hashim Thaci backed up his decision he took on 07 March 2017 to submit to the Parliament the draft law on transforming the Kosovo Security Forces (KSF) into an Army. NATO Secretary General Jens Stoltenberg has released a statement saying that on 08 March 2017 he has spoken to Hashim Thaci to convey the serious concerns of NATO Allies about recent proposals by the Kosovo authorities to transform the Kosovo Security Force (KSF) into an armed force, without a constitutional change. However, should the mandate of the KSF now evolve in the way proposed, NATO will have to review its level of commitment, particularly in terms of capacity-building he said in the statement. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Tetë vjet më parë, ajo mbeti pa babain e saj. Ishte vetëm 16 vjeçe, kur mori lajmin për vdekjen e tij.

Nuk vdiq nga sëmundja, jetën i’a morri “njeriu”.

Mes lotësh ajo tregon tmerrin e asaj kohe. Në atë kohë, vrasësit të babait të saj, i’u shqiptua dënimi me 13 vjet e 6 muaj burg.

Vajza e të ndjerit, me shumë pikëllim, tregon momentin se si familja e saj kishin bërë ankesë për t’i zgjatur dënimin e dorasit, i cili e la atë në moshë të re, së bashku me motrën dhe dy vëllezërit e saj, pa baba.

Dhimbja familjes Arifi iu shtua edhe më tepër, kur me 11 prill të këtij viti, Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, kishte shpallur dekret për faljen e 14 të dënuarve , ku në mesin e tyre ishte edhe Ruzhdi Misini, dorasi i babait të Arbenita Arifit.

Edhe pas ankesave, Arifi tregon se asnjëherë nuk u morën parasysh . Madje familja e saj as që janë njoftuar për këtë vendim.

Pas vdekjes së babait të saj, ajo ishte detyruar të ndërpres edhe shkollimin dhe të punoj.

Ajo ka vazhduar edhe profesionin e babait të saj, si kuzhiniere.
Por, ajo që e brengos Arbenitën, janë provokimet e shpeshta të familjes së Ruzhdi Misinit.

Ligji për Amnisti tregon se kush përjashtohet nga falja e dënimit.
Si pasojë e dhimbjes së përjetuar, Arbenita Arifi tregon se tash e sa kohë është në depresion.Në gjendje të njëjtë është edhe motra e nëna e saj.
Edhe pse kanë kërkuar ndihmë nga institucionet, që nga ajo kohë ajo thotë se nuk kanë gjetur asnjëherë përkrahje.

scroll to top