Prokurorja speciale i bën thirrje qeverisë

Prokurorja speciale i bën thirrje qeverisë dhe të gjithë deputetëve të Parlamentit me një procedurë urgjente të miratojnë një ligj mbi Zyrën e prokurorit, të cilat lindin nga përmbajtja e përgjimit të paautorizuar të komunikimeve.

Prokuroria Katica Janeva do ta paraqes këtë nismë në Qeveri dhe Kuvend për shkak se deri më tani nuk ka marrë ndonjë përgjigje nga organet kompetente në lidhje me projektligjin.

“Rregullimi i përgjithshëm i çështjeve që lidhen me punonjësit është e nevojshme për të mundësuar fillimin e funksionimit të prokurorit publik si dhe sigurimin dhe funksionimin e saj të plotë në aspektin e marrjes së veprimeve në kuadër të kompetencave të përcaktuara dhe afateve të përcaktuara me ligj, kështu që duhet për këtë ligj një procedurë më urgjente.

Duke pasur parasysh se brenda juridiksioni ligjor dhe kompetencave qëndron propozimi i një ligji të tillë, të udhëhequr nga besimi dhe nevoja për miratimin e këtij ligji është më i dukshmëm, dhe se ju jeni të vetëdijshëm për përgjegjësinë dhe rëndësinë e funksionimit normal të Zyrës së Prokurorit Publik në Republikën e Maqedonisë,” thuhet në deklaratën e Zyrës së Prokurorit Publik dërguar Qeverisë.

scroll to top