Putin: vetëm populli sirian mund të vendosë kush do të udhëheqë me Sirinë

Rusia kurrë nuk do të dakordohet që ndokush nga anash të i imponojë Sirisë se kush do të udhëhqë me të, deklaroi Putin në konferencën e madhe vjetore.

“ Rusia do të vazhdojë me sulmet ajrore dhe do të përkrahë ofanzivën e ushtrisë sriane përderisa kërkon kontakte me opozitën siriane që të luftojnë së bashku kundër SHI-së” deklaroi presidenti rus, transmeton ilirianews.mk.
“Nuk ekziston mënyrë tjetër që të zgjidhet problemi sirian përveç se mënyrës politike” theksoi Putin dhe shtoi se në këtë çështje plani rus është i ngjashëm me atë amerikan.
“ Ne nuk planifikojmë të bëhemi sirianë më të mëdhenj se vendasit e Siris, do i përkrahim derisa të fillojë procesi politik dhe derisa të arrihet një marrëveshje” deklaroi Vlladimir Vlladimiroviç Putin.

scroll to top