Kuriozitete

Qytetet me më shumë miliarderë në botë

Për herë të parë në shtatë vjet, NeW York City ka humbur titullin e tij si kryeqyteti i miliarderëve në botë. Në vitin 2020, ‘Molla e Madhe’ u zhvendos nga Pekini i cili regjistroi një fitim neto prej 33 miliarderësh. Pekini tani është në vendin e parë me 100 individë me vlerë një miliard dollarë ose më shumë, përpara 99 që ka New York.

Gjetjet vijnë nga lista e miliarderëve të ‘Forbes World 2021’ e cila tregon se një e katërta e 2,755 anëtarëve të saj jetojnë në vetëm 10 qytete me më shumë se 10 përqind banorë në vetëm katër metropole kineze. Së bashku me Pekinin, Shangain, Shenzhen dhe Hangzhou gjithashtu plotësojnë listën e kryeqyteteve më të mira në 10 miliarderë në botë. Hong Kong, një rajon i veçantë administrativ i Kinës, është gjithashtu i pranishëm në listë dhe ai vjen i treti me 80 miliarderë.

Edhe pse New York është në vendin e dytë, vlera kolektive e popullsisë së saj miliarderë arrin në 560.5 miliardë dollarë, duke mundur kolektivin e Pekinit 484.3 miliardë dollarë. Zhang Yiming është banori më i pasur në kryeqytetin kinez me një vlerë neto prej 35.6 miliardë dollarësh ndërsa Michael Bloomberg është banori më i pasur i New York-ut me një pasuri prej 59 miliardë dollarësh.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button