Serbët të frikësuar dhe në panik: Kadri Veseli po përgatitet ta pushtoj jugun e Serbisë

Kadri-Veseli-1-650x358.jpg

Serbët janë frikësuar dhe nuk e kanë pritur mirë deklaratën e Kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, se nëse do të ketë lëvizje kufijve do ta marrim edhe Nishin pasi historikisht ka qenë i shqiptarëve.
Sipas medias serbe “Informer”, Veseli ka futur frikën tek pala serbe kur deklaroi se konflikti i ardhshëm “nuk do të përfundojë vetëm në Kosovë”.
Ish-shefi i UÇK-së pohon se Nishi i përket historikisht Kosovës, kështu që ata nuk do të kenë frikë ta kthejnë atë ?!
Ky medium shkruan se Veseli haptazi tha se nuk do të kishte frikë të fillonte pushtimin e jugut të Serbisë. Si arsye për këtë veprim, ai deklaroi se “integriteti territorial” duhet të respektohet!
Destabilizimi i rajonit
– Nëse konflikti fillon përsëri dhe dikush përpiqet ta inkurajojë atë, ai nuk do të ndalet vetëm me Kosovën. Kosova nuk do të ishte e vetmja fushë beteje. Unë nuk jam një kërcënim i panjohur, edhe se shqiptarët nuk do të ndalen në Nish. Megjithatë, kjo sigurisht nuk kontribuon në stabilizimin e situatës. Por kjo deklaratë ka një bazë historike, siç është shkruar në librat e botuar në Serbi, shkruan tutje Informeri, raporton Arbesh.info
Duke komentuar mbi kërcënimet e fundit, një ekspert i sigurisë Orhan Dragas beson se nuk ka asnjë mënyrë për të pasur konflikte që në mendjen e dikujt imagjinojnë gëzim./Arbesh.info

scroll to top