Simptomat e kancerit

Mjekësia ka përparuar shumë , uke bërë që çdo vit të gjinden kura të ndryshme që ndihmojnë në mjekimin e kancerit, zgjatjen e jetës si dhe në raste të caktuara kur ai zbulohet herët, d.m.th në kohë, edhe ta largojnë atë.

Për ta zbuluar atë sa më herët duhet të I kushtoni rrëndësi simptomave që ju shfaqen.

Këto janë disa simptoma të kancerit :

Kolliteni shpesh : Ky mund të jetë ndonjë virus, mirëpo nëse ju vazhdimisht ngacmoheni nga kolli, bëjeni një vizitë te mjeku.

Humbja e peshës pa dietë: Nëse ju për një kohë të shkurtër keni humbur shumë peshë dhe kjo pa vullnetin tuaj, d.m.th pa ndonjë dietë , është shenjë që diçka nuk shkon me juve.

Dhimbje të shpeshta në nyje : Nëse keni vazhdimisht dhimbje në nyje, vizitoni mjekun. Nuk d.m.th që ju jeni i prekur nga kanceri,por kjo është një simptomë shumë e rëndësishme që nuk duhet anashkaluar.

Pika të ndryshme që shfaqen në lëkurë : Kjo mund të vijë si pasojë e sëmundjes së kancerit.

Dhimbje e syrit : Simptoma e kancerit të s yrit mund të jetë dhimbja e vazhdueshme që ju mund keni në sy, kështu që mos e neglizhoni.

scroll to top