Kuriozitete

Të dhënat tuaja mund të gjurmohen edhe kur përdorni “Incognito” në Google Chrome

Ka ardhur koha që të mësoni se version “I fshehtë” bën shumë më pak për të mbrojtur privatësinë tuaj në internet. Tre përdorues e hodhën Google në gjyq në SH.B.A. për ndjekjen e përdoruesve edhe në modalitetin “I fshehtë”. Google donte që çështja të hidhej poshtë.

Arsyeja ishte e thjeshtë: Google besonte se njerëzit tashmë e dinin kuptimin e vërtetë të “Incognito”. Procesi gjyqësor prej 5 miliardë dollarësh akuzon Google për “biznes të përhapur gjurmimi të të dhënave”.

‘I fshehtë nuk do të thotë i padukshëm’

Google në paraqitjen e saj gjyqësore sqaroi se “se” I fshehtë “nuk do të thotë” i padukshëm “, dhe se aktiviteti i përdoruesit gjatë asaj seance mund të jetë i dukshëm për faqet e internetit që ata vizitojnë, dhe çdo analitikë ose shërbim reklamash të palëve të treta që përdor faqet e internetit të vizituara,” sipas raportit nga The Verge.

Google në deklaratë sqaroi më tej se “Modaliteti i fshehtë u jep përdoruesve zgjedhjen për të shfletuar internetin pa u ruajtur aktiviteti në historinë e tyre”.

“Ne deklarojmë qartë sa herë që hapni një skedë të re të fshehtë, faqet e internetit mund të jenë në gjendje të mbledhin informacione në lidhje me aktivitetin tuaj të shfletimit gjatë sesionit tuaj,” tha zëdhënësi i Google José Castañeda për The Verge.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button